caixa test antígens

Les cambres de comerç de Catalunya reclamen al Govern espanyol que habiliti les farmàcies com a punts de cribratge per tallar les cadenes de contagi del coronavirus. Volen que s’hi puguin fer tests ràpids, tal com s’està fent a França i com vol fer també la Comunitat de Madrid. En una nota de premsa, el Consell General de Cambres de Catalunya assegura que “si no s’actua amb decisió, la situació al gener es podria complicar fins al punt d’haver de recórrer de nou a un tancament generalitzat”. Això, afegeixen, suposaria “un cop mortal per a milers de pimes i autònoms.

Més finançament per a les empreses

Les cambres també exigeixen a l’Estat noves vies de finançament per ajudar els sectors econòmics més afectats. Proposen dues vies. La d’un crèdit MEDE (el Mecanisme Europeu d’Estabilitat), mitjançant el qual Catalunya podria rebre fins a 4.700 milions d’euros, o bé mitjançant l’emissió de deute públic amb tipus d’interès més favorable.

Tests d’antígens als centres comercials

La Cambra de Comerç de Barcelona està realitzant aquesta setmana una campanya de cribratges amb tests d’antígens a alguns centres comercials de la ciutat, com Glòries, L’Illa i La Maquinista. Segons la mateixa nota, l’experiència d’aquests dies, “amb cues de fins a dues hores, demostra l’interès i conscienciació de la població per aturar la pandèmia”.