inseguretat Guàrdia Urbana

Per cinquena vegada consecutiva, la inseguretat continua sent el problema més greu de Barcelona segons el Baròmetre semestral de l’Ajuntament. Ara bé, tot i liderar el rànquing (12,4 %), ha perdut percentatge i s’ha reduït més de la meitat respecte de l’enquesta de fa un any, quan va assolir el màxim històric (29,1 %). La circulació i el trànsit escala a la segona posició gairebé doblant el percentatge que tenia fa sis mesos.

En aquesta categoria, però, s’hi inclouen tant els que es queixen de l’excés de cotxes com els que critiquen les restriccions a la circulació. Per això, l’Ajuntament s’ha compromès a diferenciar aquestes dues opinions de cara a futures enquestes. En el tercer lloc del rànquing se situa l’atur i les condicions de treball, que continuen la tendència a l’alça que ja es va detectar en l’última enquesta amb la irrupció de la crisi de la covid. Ara bé, el coronavirus puja, però queda en quart lloc. El consistori creu que els barcelonins no el veuen com un problema específic de ciutat sinó general i, per això, no està més amunt.

A diferència d’altres enquestes, en què hi havia molta diferència entre el primer problema i la resta, en aquest Baròmetre semestral totes les preocupacions estan més igualades amb percentatges molt més ajustats. L’accés a l’habitatge se situa en cinquè lloc, molt seguit dels problemes econòmics que, igual que l’atur, es van disparar al juny després de l’esclat de la crisi per la covid-19. La gestió política municipal i la neteja completen els primers llocs del rànquing. Crida l’atenció el turisme, que fa dos anys era el segon problema, i que ara és en el 14è lloc.