Tres centres comercials de Barcelona, Glòries, L’Illa Diagonal i La Maquinista, ofereixen la possibilitat de fer-se un test ràpid d’antígens els dies abans de Nadal, des d’aquest dimarts, 22 de desembre, i fins dijous, 24. Es tracta d’una campanya de la Cambra de Comerç de Barcelona amb l’objectiu d’intensificar la detecció de casos coincidint amb les trobades familiars.

Al Centre Comercial Glòries s’ha habilitat un punt fix a l’exterior per realitzar els tests ràpids. Una estona abans d’obrir-se ja s’han format les primeres cues, amb un temps d’espera que ha arribat a ser d’una hora.

cua cribratge glories
Cua de gent per fer-se un test d’antígens al Centre Comercial Glòries

El resultats, pocs minuts després

Aquests punts físics estan oberts de 12 a 20 h els dies 22 i 23 de desembre i de 10 a 18 h el dia 24 de desembre. Els tests estan oberts a tothom, a partir dels sis anys. Només cal omplir un formulari amb les dades personals i el resultat s’envia per missatge entre 15 i 45 minuts després de fer-se la prova. En ca de ser positiu, Salut trucarà a la persona afectada per donar-li les indicacions pertinents.

test antígens
Moment de la realització d’un test ràpid d’antígens

El preu de la prova és de 25 euros, sensiblement inferior al preu de mercat, que oscil·la entre els 50 i els 55 €. Aquest descens en el preu és possible gràcies a les aportacions voluntàries que es poden fer al fons de solidaritat de la Cambra de Comerç. La intenció és que aquestes proves puguin ser “més accessibles a la ciutadania”.