alumnes instituts a classe

A partir de dilluns, 26 d’abril, les classes de batxillerat i cicles formatius tornaran a ser totalment presencials. El govern de la Generalitat en funcions ha anunciat aquest dijous que es flexibilitzen les restriccions en l’àmbit educatiu i que els alumnes de batxillerat i cicles formatius recuperaran les classes presencials, que fins ara combinaven amb telemàtiques. La millora de l’evolució de la pandèmia, amb una davallada de la majoria dels indicadors, ha permès relaxar les mesures.

Actualment, els estudiants de l’ensenyament no obligatori combinen les classes en línia amb les presencials, en un sistema híbrid al 50 % que funciona des del primer trimestre d’aquest curs escolar, concretament des de novembre del 2020.

Els universitaris continuen amb el 30 %

A les etapes d’ensenyament obligatori, és a dir, infantil, primària i secundària, la presencialitat ha funcionat des de l’inici de curs. En canvi, a les universitats continua la restricció que obliga a un ensenyament híbrid i les aules tenen un aforament limitat al 30 %.

El 26 d’abril, inici de la desescalada

No només hi ha canvis en l’àmbit educatiu. El Procicat ha donat llum verda perquè a partir de dilluns s’acabi el confinament comarcal i la mobilitat estigui permesa dins el perímetre de Catalunya.