Bars i restaurants s’adapten un cop més a la norma dels aforaments limitats, ja engegada en altres onades de la pandèmia del coronavirus. Aquest divendres és el primer dia en què a l’interior només poden tenir la meitat de comensals. El límit d’aforament al 50 % es mantindrà fins al 7 de gener, d’acord amb les noves mesures per frenar contagis, i els restauradors ho encaren abatuts i indignats.

Asseguren que l’aforament complet a les terrasses, que encara poden estar al 100 %, no és suficient per salvar la campanya de Nadal i més d’un la dona per perduda. Lamenten que estan cansats de ser la diana de les restriccions i critiquen que els clients els han anul·lat moltes reserves els dies d’àpats en família. En alguns casos, relaten que encara no han pogut ni recuperar treballadors en ERTO.

La sobretaula, més curta pel toc de queda

Aquest matí molts locals no paraven de despenjar el telèfon per atendre clients que cancel·laven reserves ja per Cap d’Any. El toc de queda d’1 a 6 de la matinada també els perjudica, sobretot a aquells bars i restaurants de Barcelona on s’allarga la sobretaula i, a la nit, s’hi serveixen copes i combinats. Afirmen que els ingressos els cauran en picat perquè perden aquesta part de facturació.