Els restauradors volen ajudes per compensar les pèrdues que provocaran les restriccions, que previsiblement entraran en vigor aquesta mitjanit, i han traslladat una petició concreta a la Generalitat: demanen 730 milions d’euros. El director del Gremi, Roger Pallarols, creu que s’ha de tenir en compte “la mida de l’establiment i el nombre de treballadors/ es i de professionals autònoms” i exigeix ajuts de 3000 euros per cada persona que hi treballa, “sense que es discriminin les empreses mitjanes o grans”.

En un comunicat asseguren que el darrer informe del Ministeri de Treball indica que la restauració catalana dona feina a 243.367 persones, per tant, el càlcul final de la dotació pressupostària que reclamen puja fins als 730 milions. Recordem que la Generalitat ha anunciat ajudes de 20 M € per a l’oci nocturn, una quantitat que els restauradors consideren “ridícula”.

Demanen a Pedro Sánchez una “resposta unitària”

Els restauradors també fan una reclamació al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez: li demanen que abandoni “el paper secundari que ve adoptant l’últim any i mig i imposi una resposta unitària a tot el territori que preservi la igualtat entre empreses i ciutadans”. Creuen que “no pot tancar els ulls” davant “la injustícia que suposa per als restauradors barcelonins haver de patir les restriccions més severes de tot l’estat”.

Modificació de l’ordenança de terrasses

El Gremi també s’ha referit a la modificació de l’ordenança de terrasses que s’aprovarà aquest dijous al ple de l’Ajuntament i també a la bonificació de la taxa en un 75 %. Roger Pallarols ha demanat a tots els grups municipals que estiguin al costat dels restauradors quan, a partir de l’1 de gener, s’obri el termini perquè tots els que van ampliar la terrassa per la pandèmia la puguin consolidar. Recordem que, segons la normativa, el consistori podrà denegar la llicència si la terrassa es troba en una àrea amb “una especial saturació d’establiments” de restauració, com per exemple a la zona d’Enric Granados.