Joves asseguts en un banc a Barcelona


La mitjanit de dijous a divendres quedarà sense efecte la prohibició de celebrar trobades de més de 10 persones. Segons avancen diversos mitjans, la mesura s’elimina una setmana després que ho fes el toc de queda, que es va eliminar el 20 de gener. Per tant, queden sense efecte les dues restriccions que afecten drets fonamentals i per a les quals calia el permís del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

S’eliminen totes les restriccions, excepte el tancament de l’oci nocturn

La resta de mesures imposades abans de Nadal per fer front a l’explosió de la variant òmicron també s’eliminen aquest dijous a la mitjanit, excepte l’oci nocturn, que seguirà tancat. A partir d’ara, per tant, no hi haurà limitacions d’aforament a la restauració, la cultura, els gimnasos i els comerços, i les activitats recuperen l’horari habitual.

L’anunci s’ha fet després que s’hagi reunit la Comissió Delegada del Govern en Matèria de Covid-19. Hi han participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, així com el vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena; de Salut, Josep Maria Argimon; d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i de Drets Socials, Violant Cervera.