Un incendi en una botiga d’animals de Barcelona ha cremat aquest dilluns a la nit. La botiga es troba ubicada a la rambla de Badal, al barri de la Bordeta de Barcelona. El foc ha causat la mort de la majoria dels animals que hi havia a l’establiment, que podrien ser fins a 300. Diverses dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat en l’extinció de les flames, fet que ha obligat a tallar el trànsit al carrer i que ha generat una gran columna de fum. Es desconeixen les causes que han originat el foc i s’ha obert una investigació per esclarir els fets.

Les flames s’han declarat poc després de les 23 h. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 10 dotacions dels Bombers, que han treballat durant hores per apagar-les. Els treballs d’extinció han finalitzat poc després de les cinc de la matinada. Durant l”actuacio diverses famílies del bloc han sortit dels domicilis, però ja hi han pogut tornar. Dues persones han estat assistides per inhalació de fum, però no hi hagut víctimes mortals ni ferits greus.

Gairebé tots els animals han mort

Malgrat això, el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha confirmat en una piulada a Twitter, que pràcticament tots els animals de la botiga han mort com a conseqüència del foc. Es tracta d’un establiment de grans dimensions amb gran diversitat d’ocells, rèptils i peixos.

Mon Animal, una botiga especialitzada en rèptils

La botiga Mon Animal va obrir portes l’any 1983 a la rambla de Badal. Era un establiment molt conegut al barri i estava especialitzat en animals exòtics. També tenia un servei de guarderia que incloïa rèptils i amfibis, peixos, aus i petits mamífers.

Un altre incendi d’un establiment al gener: la pastisseria Ideal

L’últim incendi en un establiment comercial a Barcelona va ser fa pocs dies, el 14 de gener a la històrica pastisseria Ideal, al carrer Gran de Gràcia. Les flames van afectar sobretot l’obrador de l’establiment, que es va fundar el 1919. Fins a set dotacions dels Bombers van treballar per apagar-les. La pastisseria havia mantingut intacta la decoració des del 1948.