El govern de Catalunya mantindrà la resta de restriccions que estan vigents ara mateix al marge del toc de queda, que s’aixecarà a partir de divendres. Ho ha assegurat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, després de la reunió del Consell Executiu: “No s’allargaran ni un dia més del necessari, però no ens podiem permetre aixecar-les amb un rècord de contagis”.

Les mesures es revisaran cada setmana i no cada dues

Plaja també ha anunciat que les mesures actuals per contenir la sisena onada es revisaran cada setmana i no cada dues, com es feia fins ara. “Volem fer una monitorització mes intensa”, ha afirmat. Segons Plaja, aquest canvi en la periodicitat de revisió de restricció es fa “per poder-se modificar tan aviat com es pugui sense precipitació i sense dilació”.

Les restriccions que seguiran vigents els pròxims dies són a l’oci nocturn -que seguirà tancat- i es continuarà limitant les reunions a 10 persones. Tampoc no variaran les mesures relatives als aforaments a l’interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura.

El govern ha explicat que el pic de contagis de la sisena onada no ha arribat encara i que els experts intueixen que està a punt d’arribar.

Sobre el certificat covid: “No està previst retirar amb caràcter imminent aquesta mesura”

Un altre tema que està en estudi és el certificat covid. Plaja ha dit que per “ara no està previst retirar amb caràcter imminent aquesta mesura”. La portaveu ha explicat que el govern ha demanat un informe al comitè d’experts per veure si és eficaç la mesura davant la variant òmicron.

La roda de premsa es pot seguir en aquesta pàgina des de les 12.30 h.