El govern de la Generalitat eliminarà la majoria de les restriccions que encara continuen vigents per contenir els contagis de covid aquest dijous, 27 de gener, a la mitjanit, excepte el tancament de l’oci nocturn, que es mantindrà en vigor. La notícia l’ha avançada RAC1. L’executiu, que ja havia decidit eliminar el toc de queda a Catalunya el 20 de gener, considera que la situació epidemiològica actual permet retirar la pràctica totalitat de les mesures imposades abans de Nadal: la limitació de les reunions a 10 persones i les restriccions en els aforaments a l’interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura.

D’aquesta manera, el govern ha anunciat que a partir de dijous a la mitjanit ja no hi haurà límit de persones en les trobades socials. Pel que fa a la restauració, l’aforament del 50 % en interiors s’eliminarà i passarà a ser del 100 %, i passarà el mateix en les activitats culturals, el comerç i les instal·lacions esportives, que ja no tindran limitat l’aforament al 70 %.

Catalunya, al capdavant de les mesures més restrictives

El paquet de restriccions que el govern ha decidit eliminar va entrar en vigor el 24 de desembre, just abans de Nadal, per frenar l’explosió de contagis de la variant òmicron. Inicialment, les mesures es van plantejar per a dues setmanes, fins al 7 de gener.

En el moment d’anunciar les restriccions per Nadal, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que eren “imprescindibles” i “raonables” per fer front a la sisena onada, i va demanar a la resta de comunitats autònomes que n’apliquessin de similars. Alguns territoris van seguir l’exemple de Catalunya i van instaurar restriccions similars, però, en canvi, d’altres no ho han fet, com és el cas de la Comunitat de Madrid.