L’aforament torna a ser del 100 % i a les taules ja no hi ha límit de persones que poden seure-hi. Aquest és el primer cap de setmana que els restaurants recuperen l’horari habitual i que eliminen les restriccions per la covid-19.

Al llarg del matí d’aquest dissabte un equip de betevé ha acompanyat alguns restauradors en la tornada a la “nova normalitat” i al restaurant Salamanca, de la Barceloneta, han explicat que estan molt a prop de recuperar el volum de feina d’abans de la pandèmia. De moment, però, encara són prudents amb la quantitat de comensals que poden seure a taula.

Si són més de 15 persones, intentem ubicar-los en dues taules; hi ha persones a qui no agraden les aglomeracions
Pedro Cuadrado, responsable del restaurant Salamanca

A d’altres establiments, com a l’espai gastronòmic d’Ametller Origen, també es mostren il·lusionats. El restaurant va obrir poc abans de l’esclat de la pandèmia i ara comencen a veure la llum al final del túnel. Amb les limitacions horàries sovint havien de fer aixecar de taula els comensals precipitadament. A partir d’ara, calculen que la clientela i la facturació els augmenti un 20 %.

Barcelona ha perdut un 20 % de locals de restauració

Segons el Gremi de Restauració de Barcelona, des de l’inici de la pandèmia la ciutat ha perdut aproximadament un 20 % dels locals de restauració. El director del gremi, Roger Pallarols, qualifica la xifra de “molt dura” i diu que s’explica per la duresa de les restriccions. I també “perquè Barcelona depèn de la mobilitat internacional, que s’ha vist suspesa durant un període massa llarg”.

En aquest sentit, el sector assegura que fins la propera Setmana Santa no es donaran les condicions de mobilitat per tornar a l’activitat prepandèmica.