Les obres dels cinc espais hospitalaris nous —que serviran per afegir 490 llits per a malalts crítics de coronavirus de la segona onada de la pandèmia— avancen. Van començar fa un mes i està previst que estiguin enllestides el proper gener, ja que les instal·lacions es faran amb un sistema preindustrialitzat i per mòduls.

L’espai polivalent de l’Hospital Pere Virgili

A Barcelona, l’edifici s’està fent al recinte del Parc Sanitari Pere Virgili, i quan entri en funcionament substituirà el pavelló que es va construir a l’Hospital Vall d’Hebron per atendre els pacients lleus de covid. Aquest edifici nou, de quatre plantes, estarà gestionat per l’Hospital Vall d’Hebron. Un cop passada la pandèmia, es preveu que pugui tenir usos sociosanitaris.

L’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Trias i Pujol de Badalona, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí i l’Arnau de Vilanova, a Lleida, són els altres centres que tindran aquestes extensions. En total, les obres tindran un cost de 85 milions d’euros, que es finançaran amb els fons europeus per a la covid.

Esponjar el sistema assistencial

L’objectiu és que, un cop passada la pandèmia, aquestes construccions es dediquin a altres usos hospitalaris i s’adaptin a cada situació “per esponjar el sistema sanitari català”, ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés. El director del CatSalut, Adrià Comella, ha explicat que aquests espais es van idear el mes de març, quan el país es trobava en el pic de la pandèmia.