El periodista Enric Botella repassa a la secció ‘reset món’ de quina manera s’estan transformant altres ciutats a conseqüència de la crisi del coronavirus. En aquest cas, se centra en l’estat de Nova York, el territori més poblat dels Estats Units.

Al mes d’abril l’estat es va convertir en l’epicentre mundial de la pandèmia. La xifra de morts per coronavirus superaven els 400 en un sol dia i en tot l’estat s’assolien xifres històriques: 7,4 milions de casos i 200.000 morts.

Densitat de població i estil de vida, motius principals

L’estat registrava xifres alarmants, però hi havia altres territoris amb més concentració d’habitants i amb una incidència menys elevada de casos. Botella ha pogut parlar amb corresponsals de Los Angeles i Nova York i les raons principals d’aquestes dades són la densitat de població i el mode de vida. A la ciutat que mai dorm, la gent viu en pisos petits, edificis alts i els ciutadans utilitzen el metro com a mitjà de transport principal.

Al juny el govern va decidir implantar el concepte Open Streets, és a dir, tallar alguns carrers de la ciutat al trànsit per donar més espais als treballadors essencials que havien d’anar a la feina. També, coincidint amb la desescalada, es van adaptar els carrers perquè les famílies poguessin sortir a passejar amb més comoditat. En aquest vídeo pots recuperar la secció completa.