La falta de turistes a la ciutat ha obligat molts hotels a abaixar la persiana. L’ocupació d’aquest setembre se situa al voltant del 15 %, un percentatge força baix i sense perspectives de millorar a curt termini. El gremi hoteler reclama un pla de rescat per al sector, mentre que alguns hotels ja busquen fórmules per sobreviure. Dijous, 1 d’octubre, va reobrir el Gallery Hotel, del passeig de Gràcia, i la directora, Lourdes Grau, ha explicat al ‘reset’ com s’han reinventat per subsistir.

Substituir el llit per una oficina

L’hotel ha reorganitzat les habitacions per convertir-les en oficines, les conegudes com a “room office”. Grau explica que han substituït el llit i han posat un despatx perquè els clients hi puguin treballar tranquil·lament. Es tracta d’una oferta pensada per al client local que en el seu habitatge troba “falta de cobertura, sorolls o una manca de concentració”.

L’ocupació habitual un mes d’octubre superaria el 80 %, però enguany ha caigut per sota del 10 %. És per això que han decidit apostar pel model d’oficines, ja que també han observat una certa demanda pels espais coneguts com a “coworking”, és a dir, les sales de treball i reunió compartides.