El proper dimarts començaran a construir-se cinc hospitals satèl·lit que s’annexionaran a cinc grans equipaments sanitaris de Catalunya. Un d’aquests serà a Barcelona, al Parc Sanitari Pere Virgili, on les obres s’allargaran entre 18 i 20 setmanes. Els mateixos annexos es construiran també al Moisès Broggi, de Sant Joan Despí; al Trias i Pujol, de Badalona; a l’Arnau de Vilanova, de Lleida, i a l’Hospitalet de Llobregat.

Com seran aquests annexos?

L’annex suposarà un espai extra de 4.000 metres quadrats nous i 100 llits extres amb l’opció de ser convertibles en unitat de cures intensives en només 24 hores. S’edificaran just al costat dels centres hospitalaris escollits i comptaran amb un disseny innovador. El pressupost global de les cinc edificacions -que han batejat com a “I-Covid Compact”- és de més de 50 milions d’euros.

Usos sanitaris més enllà de la pandèmia

Tot i que el projecte ja s’havia previst abans de la pandèmia, s’ha decidit accelerar-lo per donar resposta a possible nous brots de coronavirus. Aquesta seria una fórmula de prevenció i de descongestió en cas que les UCI tornessin a omplir-se de casos positius de coronavirus. Ara bé, l’equipament està adaptat per emmotllar-se a altres epidèmies o qualsevol altre ús sanitari que sigui necessari.