El CEM Olímpics Vall d’Hebron, ara convertit en Pavelló Salut Vall d’Hebron, acull des d’aquest diumenge 22 pacients lleus de coronavirus. Es tracta del primer dels quatre espais habilitats pel Consorci que entra en funcionament amb l’objectiu de destensar els centres sanitaris. El complex esportiu funcionarà com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i a mitjans de la setmana vinent podrà allotjar fins a 132 persones  afectades amb la covid-19.

Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha explicat aquest diumenge que per tal de fer front a la crisi del coronavirus, volen multiplicar per 6 el número de llits per a malalts crítics que el centre hospitalari té té en condicions normals. Així, es vol passar dels 56 llits habituals als 350. Per fer-ho possible, traslladaran els malalts de les plantes convencionals al CEM Olímpics Vall d’Hebron.

Alba Vergés, durant la visita que ha fet aquest diumenge al Pavelló, ha afirmat que “estem donant resposta a una epidèmia que ens està canviant tota l’organització de l’hospital“. La consellera ha assegurat que el centre està “bolcat en les persones que tenen la covid-19”. De la seva banda, Ada Colau ha apuntat que en quatre dies, “tothom s’ha volcat per fer una cosa que semblava impossible de fer”. L’alcaldessa s’ha referit, entre d’altres, als Bombers, el Consorci sanitari o Metges sense Fronteres.

Equips Covid per atendre els pacients

Vall d’Hebron ha creat els anomenats Equips Covid per atendre les persones afectades per la malaltia. Estan formats per metges i metgesses, professionals d’infermeria, zeladors i altres professionals sanitaris. Els pacients seran derivats des del Servei d’Urgències o des de les diferents plantes d’hospitalització. Pel que fa a l’equipament, serà el mateix que s’utilitza a l’hospital: presa d’oxigen, raigs X, equipament per fer extraccions de sang, entre d’altres.

Els altres centres esportius que el Consorci ha habilitat són el centre esportiu Claror Marítim, que tindrà com a hospital de referència l’Hospital de Sant Pau i el CEM Guinardó, que serà l’extensió de l’Hospital del Mar. El complex esportiu que ajudarà a destensar l’Hospital Clínic encara està per determinar. En total s’acolliran 600 pacients amb l’objectiu d’evitar el col·lapse del sistema sanitari català.