International House

L’acadèmia d’idiomes International House tanca tots els centres que té a Catalunya, Aragó i les illes Balears després de cinc dècades dedicats a l’ensenyament d’idiomes. Segons han explicat en una nota informativa, que han penjat a la porta dels locals, el motiu és el “deteriorament d’algunes línies de negoci” com a conseqüència del “canvi de fons que s’està produint en el món de l’ensenyament d’idiomes”. Aquesta situació, segons asseguren, s’ha agreujat arran de la pandèmia pel coronavirus.

Situació d’insolvència

En la seva pàgina web també han publicat un comunicat en què destaquen que, “atesa la situació d’insolvència actual” en què es troben les societats que formen IH Eastern Spain, han donat instruccions als assessors jurídics del grup perquè presentin als jutjats competents la sol·licitud de concurs de creditors.

Un 300 treballadors afectats

El tancament afecta al voltant de 300 treballadors, que es queden sense feina però també sense indemnització i sense poder cobrar la meitat del sou del mes de setembre. A més, alguns estudiants afirmen que no han rebut cap comunicat i que, fins i tot, ja havien pagat l’anualitat sencera.

Segons afirma l’empresa a la pàgina web, “en els pròxims dies” tenen previst publicar “les notes corresponents per poder actuar en la resolució de les qüestions que es generin”.