Pfizer Inc i BioNTech SE han anunciat aquest dilluns els resultats d’un assaig en fase 2/3 que demostra que la vacuna és segura en nens d’entre cinc i 11 anys. Segons han explicat en un comunicat, la respostes d’anticossos obtingudes en aquesta franja d’edat són comparables amb les d’un estudi anterior de joves d’entre 16 i 25 anys. També ho són, diu el text, els efectes secundaris.

Els resultats es presentaran a Europa i als EUA

Ara les companyies enviaran els resultats a l’Agència Europea de Medicaments (EMA), a l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) i altres reguladors “tan aviat com sigui possible” per poder obtenir l’autorització corresponent. “Estem ansiosos d’estendre la protecció que ofereix la vacuna a aquesta població més jove”, assegura Albert Boula, president i conseller delegat de Pfizer. “Des del juliol els casos pediàtrics de covid han augmentat un 240 % als EUA”, afirma. Un fet que posa de manifest la necessitat de poder disposar d’un vaccí per als nens.

“Forta resposta immune” dels participants

A l’estudi en fase 2/3 hi van participar 2.268 nens d’entre cinc i 11 anys, que van rebre dues dosis de 10 micrograms. Segons mostren els resultats, els participants van demostrar una “forta resposta immune” un mes després de la segona dosi.