infermeres fent pcr als nens a una escola de Tortosa

En pocs mesos els infants de 5 a 11 anys podrien començar a rebre la vacuna del coronavirus. Així ho ha explicat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, aquest diumenge en una entrevista a RAC1: “Quan tinguem una vacuna testada, és molt possible que entre gener i febrer, es vacuni la franja d’edat de 5 a 11 anys”. També ha apuntat com una “possibilitat ferma” que la vacunació es faci des de les escoles, quan estigui autoritzada per les autoritats sanitàries.

Fa pocs dies que la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja assegurava que Pzifer i Moderna estan estudiant la vaccinació d’aquesta franja d’edat. Tot i que la vacunació d’infants no ha estat una prioritat fins ara, els professionals de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) confirmaven al juliol que s’havia detectat un repunt de consultes per casos de positius de covid entre infants a l’atenció primària.

Educació vol apropar les vacunes als instituts

Gonzàlez-Cambray també s’ha mostrat partidari d’apropar les vacunes als centres educatius per augmentar el percentatge d’alumnes protegits contra la covid-19, i ha dit que la mesura es podria aplicar aquest setembre. El conseller ha explicat que estan estudiant obrir punts de vacunació “a prop o dins” dels centres per atendre els majors de 12 anys que encara no han demanat cita.

La vacunació dels adolescents entre 12 i 15 anys va començar a principis d’agost. Actualment un 66 % d’aquesta franja d’edat s’han vacunat amb la pauta completa. Pel que fa a la franja de 16 a 19 anys, el 74 % dels alumnes han rebut les dues dosis del vaccí.

La mascareta “és una decisió sanitària, no pedagògica”

El conseller també ha parlat de l’ús de la mascareta a l’escola i ha recordat que “és una decisió sanitària, no pedagògica”. També ha recordat que si un alumne no porta la mascareta “se li podria vetar l’entrada al centre educatiu”.