botellades mossos

El macrobotellot que va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona, la nit de divendres a dissabte, segueix generant polèmica i ha reobert el debat sobre l’oci nocturn. Per això, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a demanar al govern català que el reobri, per evitar els macrobotellots durant les Festes de la Mercè, que començaran dijous, 23 de setembre. De fet, la patronal de l’oci nocturn FECASARM ja va avisar que seria una Mercè de “caos extraordinari” i botellades si no poden reobrir.

Colau demana reobrir l’oci nocturn la setmana vinent

L’alcaldessa, en una entrevista a ‘El Periódico’, assegura que cal estudiar la reobertura de l’oci nocturn “perquè permetria descongestionar tota l’àrea metropolitana i que no hi hagi l’efecte crida de la Mercè“. Tot i això, afegeix: “Caldria complir els protocols sanitaris que siguin necessaris amb el que digui la Generalitat, que és l’autoritat competent”.

De fet, Colau afirma que no vol polemitzar sobre les mesures sanitàries, però insisteix: “Una vegada que s’ha eliminat el límit nocturn d’horaris, s’ha eliminat la restricció de persones en les trobades socials i s’ha donat un missatge que hi ha més del 70 % de la població vacunada i que gairebé podem fer vida normal amb mascareta, la gent té ganes de sortir i de recuperar la vida social“.

Colau considera que encara hi ha temps de prendre aquesta decisió durant la setmana vinent, i preveu que quan acabin els actes programats i sotmesos a control de l’aforament, l’oci nocturn sigui una alternativa amb garanties a les festes al carrer sense cap mena de control.

El conseller d’Interior, també partidari de reobrir l’oci nocturn

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en declaracions a TV3, ha afirmat que li agradaria que es reobrís l’oci nocturn, tot i que ha afegit que s’ha de fer quan “sigui possible des del punt de vista sanitari”. A més, Elena confia que el fet que caiguin les restriccions a l’oci nocturn “ajudarà i facilitarà la gestió” de les botellades.

Tot i això, Elena també ha matisat que situacions com les que es van viure a la UAB no només es deuen a la manca d’oci nocturn: “Diguem-ho clar: a Madrid i altres llocs d’Europa l’oci està obert, i abans d’ahir hi va haver a Madrid una festa amb més de 25.000 persones”.