Les botellades s’han cronificat al barri del Raval. Veïns i comerciants estan tips de veure com es concentren grans quantitats de gent a les places i carrers del barri fins a la matinada. Fa més d’un any que aquest tipus d’activitats es repeteixen, i asseguren que en molts casos no es limiten al consum d’alcohol, sinó que venen acompanyades d’incivisme i comportaments violents contra els comerciants.

Gent que va als botellots i que vol entrar als lavabos dels locals. I quan se’ls diu que no, amenacen els cambrers o propietaris dels locals”
Jordi Bordas, dinamitzador de l’Eix Comercial del Raval
La plaça d’Emili Vendrell, un dels punts on es produeixen grans concentracions de gent durant les nits

“Ara no hi ha qui ho pari”

Pere Pina, gerent del Bar Almirall, considera que s’hauria d’haver actuat abans: “Ara no hi ha qui ho pari”, diu. Les situacions que es produeixen al barri són insostenibles per als negocis, segons explica Pina. Parla de competència deslleial i un problema de salut pública perquè “no es mantenen les distàncies”. A més, el soroll i les molèsties han provocat la desesperació d’alguns veïns, que, asseguren, “comencen a tirar ampolles de vidre perquè no poden més”.

Una reunió “fructífera” amb la Guàrdia Urbana

Jordi Bordas, dinamitzador de l’Eix Comercial del Raval, explica que, aquesta mateixa setmana, aquesta problemàtica s’ha pogut tractar en una reunió amb la Guàrdia Urbana. Els comerciants demanen més vigilància i control sobre els llauners i supermercats que incompleixen la normativa de venda d’alcohol fora d’horari. Bordas considera que la trobada ha estat fructífera i afirma que la policia local ja ha començat a realitzar algunes actuacions.

Alguns joves beuen alcohol a la plaça dels Àngels