Després d’un estiu dolent per l’alentiment del ritme de vacunació, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es va proposar a principis de setembre posar dos milions de dosis en un mes. D’aquesta manera, va dir, s’aconseguiria arribar al 80 % dels catalans vacunats. El ritme de vacunació actual, però, fa gairebé impossible que s’arribi ni de lluny a aquesta xifra.

La primera quinzena de setembre només s’han posat a Catalunya 366.132 dosis de la vacuna de la covid-19. Suposant que es manté aquest ritme, no s’arribarà ni a la meitat de la xifra que s’havien proposat. A més, si ens fixem en les dosis setmanals que es posen, per exemple, a la ciutat de Barcelona es pot veure com la xifra va decreixent. Si fa tres setmanes se’n van comptabilitzar gairebé 41.000, la passada, en van ser poc més de la meitat, 22.000. La xifra, però, no està del tot consolidada.

Actualment, el 71,1 % de la població catalana té la pauta completa i el percentatge creix molt a poc a poc. Davant d’aquesta situació, Salut ja es planteja començar a tancar punts de vacunació massiva, com el de Fira de Barcelona, i vol centrar l’estratègia en els punts mòbils. Cal tenir en compte que a Fira de Barcelona s’havien arribat a posar 11.000 dosis en un dia i, actualment, la mitjana és de 2.500, tot i que algunes jornades tot just se’n posen 1.000.