(Redacció / ACN)La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat les condemnes de presó de 25 i 20 anys imposades a Rosa Maria Peral i Albert López pel crim de la Guàrdia Urbana. La sala ha desestimat així els recursos que van interposar els dos condemnats contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que els va considerar culpables d’un delicte d’assassinat amb traïdoria.

El TS avala el relat de fets de la sentència, que va considerar provat que tots dos van planificar i executar un pla per matar la víctima. La sentència va dictaminar la condemna més elevada, de 25 anys, per a Rosa Peral, la parella sentimental de l’agent mort, per agreujant de parentiu.

Persones habituades a la confrontació física

Confirma que el 2 de maig del 2017, de matinada, tots dos van matar-lo de forma violenta a casa seva a Vilanova i la Geltrú. Després van utilitzar el telèfon mòbil de la víctima per fingir que continuava vivint i van portar l’aparell a prop del domicili de l’exmarit de Peral, amb qui ella mantenia una relació molt conflictiva, per involucrar-lo en el crim. Els dos agents de la Guàrdia Urbana van introduir el cos al maleter del cotxe de la víctima i el van cremar al pantà de Foix.

El Suprem afegeix que els dos condemnats van aprofitar per actuar en un moment en què la vulnerabilitat de la víctima era més gran, ja que van esperar que estigués adormit o descansant. I subratlla que les dues persones condemnades estan habituades a afrontar situacions de confrontació física per la seva feina.

Els dos condemnats ja van presentar anteriorment un recurs al TSJC contra veredicte del jurat popular, que el tribunal també va desestimar.