vacunació pediàtrica

La vacunació per als infants menors de 12 anys encara no ha estat aprovada per l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès), però segons ha avançat el Departament de Salut l’administració del vaccí a aquesta franja d’edat pot ser qüestió de mesos. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha apuntat que Pfizer i Moderna ho estan estudiant. En una entrevista aquest diumenge a RAC 1, Cabezas també ha concretatuna data aproximada, “al voltant de gener”, per l’ampliació de la immunització d’aquest grup d’edat, el darrer.

Justament, Pzifer i Moderna són les dues vacunes que s’estan administrant a la població adolescent d’entre 12 i 15 anys, l’última franja d’edat que es va obrir de forma massiva a principis d’agost.

El ritme de vacunació no remunta

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, també es va mostrar preocupada perquè després del període de vacances d’estiu el ritme de vacunació no ha agafat embranzida. De fet, Salut ha alertat que només s’estan posant el 15 % de les vacunes disponibles. Per això, s’estan buscant noves estratègies perquè els joves que es vacunin i no es descarta obrir la vacunació als menors de 12 anys tan aviat com sigui possible.