Bar obert tot i les restriccions

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, espera que en els propers dies es puguin tornar a relaxar les restriccions als sectors més afectats per la pandèmia. “Si aquesta setmana anem bé, espero que hi hagi més aire, encara“, ha dit en una entrevista a RAC1. Aquesta és la segona vegada que Argimon es mostra partidari de “donar més aire”. De fet, coincidint amb les seves paraules, el govern va decidir relaxar algunes restriccions i permetre, per exemple, l’obertura dels centres comercials aquest dilluns 1 de març.

Argimon reconeix que no li agraden les imatges d’aquest cap de setmana de gent omplint el passeig del Born, però creu que són un indicador del cansament dels ciutadans i que també, per aquest motiu, s’ha de valorar un relaxament.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

El toc de queda i el confinament comarcal no es toquen

Argimon assegura que el govern de la Generalitat ho “té clar” que, a poc a poc, s’ha d’anar donant més aire. En canvi, no es mostra partidari ni d’endarrerir el toc de queda, ni tampoc d’ampliar les restriccions de mobilitat. Apunta que el confinament comarcal es mantindrà: “No sabria dir si setmanes, però uns dies sí”.

Sobre la situació epidemiològica, assegura que “no estem malament però no anem bé”, i que la pressió hospitalària continua sent molt alta. A més, a finals de setmana o principis de la vinent la variant britànica serà la predominant. Tot i això, destaca l’efecte que tenen les vacunes en alguns dels col·lectius que les han rebudes, com els sanitaris. “A l’Hospital Vall d’Hebron fa una setmana que no hi ha cap positiu entre el personal, i això és importantíssim”, afirma.

Un estiu millor que el del 2020

Sobre els pronòstics de cara a l’estiu, el secretari de Salut Pública és optimista. Hi haurà més gent vacunada, especialment en els sectors “més fràgils” i, segons ha dit, es podrà “començar a fer una vida més normal”. Argimon creu que sectors econòmics com el turisme podran tenir “alguna obertura“. També pronostica “millors aforaments” i la possibilitat, per exemple, de fer festivals a l’aire lliure.

Illa també li va preguntar si voldria ser conseller

Argimon també ha explicat que, a banda de la candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, també va parlar amb Salvador Illa sobre la seva disponibilitat per ser conseller de Salut del govern nou. “Em pregunten si estaré disponible i dic que sí”, ha explicat. Ara bé, sobre la possibilitat d’acabar ocupant el càrrec, Argimon ha contestat: “depèn, per fer què?“.