residència gent gran eixample

La residència de gent gran Nostra Senyora de Meritxell, al número 602 de la Gran Via, a l’Eixample, ha viscut un calvari durant mesos. Al juny se’ls va acabar el contracte de lloguer, i el 30 de novembre els van notificar que el dimecres, 3 de març, els desnonaven. Finalment, però, pràcticament en temps de descompte, els 13 usuaris i 11 treballadors s’hi podran quedar.

La Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample ha explicat a betevé que el jutge que porta el cas ha decidit suspendre el llançament perquè, segons el col·lectiu, la demanda la va fer l’antic propietari. Com que la propietat de la finca actualment és una altra ─la van vendre a una empresa estrangera─, la justícia considera que el procediment ha de començar de nou. Sigui com sigui, el geriàtric té més temps per trobar una solució, i els 13 residents que hi viuen no hauran de marxar a correcuita.

La directora de la residència, Francesca Naranjo, celebra la notícia i manté les seves demandes: “L’únic que vull és que els ancians tinguin un lloc on anar i marxin tranquil·lament. També que els empleats trobin una alternativa de feina. No demano res de l’altre món”, explica. Pel que fa als residents, la Generalitat ja es va comprometre amb la direcció a reubicar els més vulnerables, que viuen a Nostra Senyora de Meritxell derivats per Càritas o altres entitats socials.