El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, reconeix que la situació epidemiològica provocada pel repunt de contagis és “molt complicada”, i que s’estan analitzant “possibles mesures”. “Tot està en estudi”, afirma Argimon. Malgrat tot, adverteix que no especularan amb possibles restriccions fins que no estiguin tancades. “Hem de treballar amb tots els elements, però fins que no ho tinguem decidit i tot treballat no anunciarem res. Quan ho tinguem ho direm”, sentencia.

Una de les obertures més esperades ha estat la dels establiments d’oci nocturn, el 21 d’octubre. També la fi del toc de queda i del confinament perimetral ha fet incrementar la mobilitat i les trobades socials. Ara, però, l’increment de contagis, especialment després de la revetlla de Sant Joan, podria significar el retorn d’alguna de les mesures vigents fins fa poc.

Nou protocol per descongestionar l’atenció primària

El que sí que es posa en marxa de forma immediata és un protocol per descongestionar l’atenció primària, molt col·lapsada aquests últims dies. Aquest nou protocol s’explicarà aquest dilluns al migdia als professionals dels centres, i pretén racionalitzar les proves i també el seguiment de les persones contagiades. Una de les novetats és que Salut deixa de fer tests als contactes estrets asimptomàtics vacunats amb pauta completa.