L’atenció primària a Catalunya ja ha introduït alguns canvis que per mirar de reduir la sobrecàrrega de feina als CAP per l’increment de contagis. El més destacat és que els contactes estrets que siguin asimptomàtics i hagin estat vacunats amb la pauta completa ja no cal que es facin proves PCR ni test d’antígens. Una instrucció que, segons ha pogut saber betevé, va arribar als CAP divendres.

Aquesta és, de fet, una de les mesures que inclou el protocol que aquest dilluns s’explica també als professionals de la salut.

Salut també estudia canvis en l’oci nocturn

El Departament de Salut també estudia implantar els tests d’antígens per accedir als locals d’oci nocturn. Ja fa dies que el Departament de Salut està parlant amb el sector per concretar la manera de fer-ho. Sobretot, tenint en compte que la patronal FECASARM ja ha qualificat d’inviable fer les proves a les entrades dels locals.

També aquest dilluns la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha parlat sobre la mascareta. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha explicat que tornar a fer-la obligatòria en exteriors és impossible ja que la competència és estatal. A més, recorda que Salut aposta per fer recomanacions.