primer dia sense mascaretaa

Els contagis per coronavirus a Barcelona del 28 de juny al 4 de juliol han assolit xifres inèdites que no s’havien registrat en cap onada de la pandèmia. Segons les dades més recents de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la setmana passada es van diagnosticar 7.922 casos de covid-19, un increment del 254 % respecte de la setmana anterior. Per tant, els positius a Barcelona s’han gairebé quadruplicat en només set dies. A més, les dades són provisionals i poden augmentar més.

Els efectes de la revetlla en les dades

Barcelona té a tocar els 8.000 casos de covid-19 i aquesta situació ja comença a reflectir les conseqüències de la revetlla de Sant Joan. Des d’aleshores, ja han passat els dies en què suposadament una persona que es va contagiar aquella nit pot ser positiva actualment. Per tant, l’increment de casos nous pot disparar-se encara més.

De dilluns a divendres, cada dia es van superar els 1.000 contagis detectats i el 30 de juny i l’1 de juliol, el balanç va sobrepassar els 1.600 positius confirmats en 24 hores. Això no havia passat en cap onada anterior. La positivitat de les proves diagnòstiques s’ha duplicat i el 20 % dels tests fets la setmana passada van resultar positius.

Les Tres Torres i Sant Gervasi – Galvany concentren els contagis

La incidència de casos per cada 100.000 habitants ha augmentat en aquells barris que ja destacaven per absorbir la majoria de contagis de la cinquena onada. Les Tres Torres, Sant Gervasi – Galvany, Sarrià i Sant Gervasi – la Bonanova continuen acaparant casos nous amb una taxa de més de 1.000 positius per cada 100.000 habitants. Però en comptes de la Nova Esquerra de l’Eixample, ara hi ha la Barceloneta com a cinquè més afectat del 14 de juny al 4 de juliol, amb 1.018 confirmats per cada 100.000 habitants.