Els responsables de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona (UB) s’han trobat aquest dilluns al matí que han estat víctimes d’un saqueig de pel·lícula. Divendres a la nit es van pensar que se n’havia anat la llum a l’edifici, però ara saben que tot plegat formava part d’un calculat robatori a l’estil d”Ocean’s eleven‘, que els ha deixat pràcticament sense material per poder funcionar.

Un robatori a l’estil de Hollywood

La universitat està situada al carrer de Melcior de Palau, a Sants, i per entrar-hi els lladres van rebentar la porta principal. En fer-ho, no va sonar cap alarma. La clau del robatori va ser haver-lo planificat molt bé. Divendres passat a la nit la facultat es va quedar sense electricitat. El que semblava un error elèctric era, en realitat, una estratègia dels lladres per aconseguir que el sistema d’alarma es quedés sense bateria. Els delinqüents, a més, van deixar passar tot el dissabte, esperant que els responsables de l’edifici anessin a comprovar què havia passat. Finalment diumenge, i per la porta principal, van entrar a robar. “Han robat amb impunitat i total tranquil·litat”, admet el degà de la facultat, Miquel Termens.

Més de 300.000 euros en material

Els responsables de la universitat, situada al carrer de Melcior de Palau, a Sants, calculen que s’han emportat objectes per valor de més de 300.000 euros. Per exemple, una trentena d’ordinadors MAC que hi havia en una sala. En canvi, han deixat tots els que funcionen amb el sistema Windows.

L’aula on hi havia els ordinadors MAC ha quedat buida

També s’han endut tot el material del plató, com ara les càmeres, i també ordinadors portàtils dels docents. A més, durant el robatori han rebentat una trentena de portes, moltes dels despatxos del professorats i els han regirat per buscar diners.

Els lladres han regirat tots els despatxos del professorat

Els responsables de la universitat no saben amb exactitud quan s’ha produït el robatori, si durant la nit de dissabte a diumenge, o la nit de diumenge a dilluns. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir què ha passat.

Porta d’entrada a la sala d’ordinadors

La universitat tornarà a obrir dimarts

A través d’un comunicat, la universitat havia decidit inicialment tancar tota la setmana “per motius tècnics i de seguretat”. Finalment, però, les instal·lacions tornaran a obrir aquest dimarts per poder continuar amb els exàmens de recuperació que hi ha programats.