(Agències) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que les mascaretes en interiors es podrien retirar de forma generalitzada per a tota la població. El conseller ha reiterat que la intenció de Catalunya era eliminar-les primer a les escoles, de manera progressiva i per edats per, finalment, aplicar-ho a tota la societat. En declaracions als mitjans de comunicació, però, ha lamentat que “anem cada vegada més tard i potser acabarem traient-les de cop”.

Argimon ha fet referència així al fet que la competència per regular l’ús de les mascaretes és estatal i Sanitat ho està demorant, malgrat la insistència de Catalunya.

Normalitzar la vida, ara que ve un altre “embat”

Argimon, que no ha assistit a la reunió entre el Govern espanyol i les comunitats autònomes d’aquest dijous a Saragossa, ha apuntat la possibilitat que aquesta mesura per al conjunt de la població es deixi per a la Conferència de Presidents del diumenge, a La Palma (les Canàries). Per a ell, caldria relaxar aquesta restricció per “intentar anar normalitzant” la vida ara que ve un altre “embat”: les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, segons ha dit. I, en tot cas, ha considerat que a les escoles la retirada de mascaretes “comença a tenir una certa urgència”.

La visió d’Argimon, en canvi, contrasta amb la del coordinador de la unitat covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, que aposta per mantenir les mascaretes en interiors “com més temps millor”.

L’Rt de la covid s’estabilitza

El conseller ha indicat que la corba epidèmica s’està estabilitzant entorn a una Rt d’1 i que seguirà així entre set i 10 dies més, amb una incidència que seguirà sent elevada perquè això ja és característic d’una variant òmicron molt contagiosa però majoritàriament lleu.