mascaretes en els interiors
Foto: Martí Petit

(ACN) El coordinador de la unitat covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha apostat per mantenir les mascaretes en interiors “com més temps millor”. Malgrat això, ha apuntat que la decisió és política, i també social, i per això ha augurat que aquesta restricció s’eliminarà de forma “imminent”. “Jo seria més conservador”, ha dit en declaracions a ‘Filling the sink’, el pòdcast de Catalan News, que es publica dissabte. Amb tot, espera veure si potser s’opta per mantenir-les en el transport públic o en centres sanitaris, on creu que s’haurien de quedar “molt més temps” per evitar transmissions a gent vulnerable. Pel que fa a la situació de la pandèmia, ha augurat que la sisena onada, com a gran onada, serà “la definitiva”.

Precisament, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar aquest cap de setmana que les mascaretes s’eliminarien “aviat, molt aviat”. De fet, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dijous que no descarta que es retiri de cop a tota la població, i no de forma esglaonada com proposava Salut.

Güerri explica que la situació actual no s’havia donat mai, amb un alt percentatge de la població vacunada i una bona part immunitzada per les infeccions que es van produir durant la darrera onada. A més, ha recordat que la variant òmicron és molt transmissible però menys violenta que les prèvies. Tot plegat fa que hi hagi certa immunitat col·lectiva que li permet predir que el virus ho tindrà “més difícil per tornar a fer una onada” com les prèvies. Güerri ha insistit que el SARS-CoV-2 no desapareixerà i que continuarà provocant casos durant tot l’any.

Un altre perill és que el virus continua replicant-se en zones del món on no hi ha tanta gent vacunada i que això pot arribar a generar una nova variant greu. Tot i això, Güerri ha apuntat que aquesta possibilitat “es va fent remota”.