A mesura que avança el procés de desconfinament per la crisi del coronavirus, s’obren més espais als ciutadans. És el cas de les platges de Barcelona, des del 8 maig. Els primers dies van estar obertes per a la pràctica d’activitats esportives individuals i, des del dimecres 20 de maig, estan obertes tot el dia, tot i que està prohibit prendre el sol i banyar-se. El bany estarà autoritzat a partir de la fase 2, amb controls d’aforament i d’accés.

En quin horari es pot anar a la platja?

Per anar a la platja s’han de tenir en compte les franges horàries en què està permès fer esport. A primera i última hora la platja continua estant reservada pels esportistes: de 6 a 10 h i de 20 h a 23 h. Fins a la fase 1 hi ha hagut una distició entre aquells esportistes amateurs i els federats, però ara les franges per a la pràctica esportiva i el passeig s’han unificat.

L’accés a aquesta zona s’amplia per a la resta de població que hi vulgui anar a passejar, però, cal tenir en compte les franges horàries de grups d’edat establertes. La gent gran s’hi pot apropar de 10 a 12 h i de 19 a 20 h i les famílies les hores enmig del dia, de 12 a 19 h. 

Consulta l’estat de les platges a Catalunya i Barcelona, aquí.

Quins són els punts d’accés a les platges?

  • Platja de Sant Sebastià: segons senyalització
  • Platja de Sant Miquel: per la plaça del Mar i davant el carrer de l’Almirall Aixada
  • Platja de la Barceloneta: davant el carrer de Pepe Rubianes i davant l’espigó del Gas
  • Platja del Somorrostro: davant el carrer de Trelawny i davant el moll de la Marina
  • Platja de la Nova Icària: per la rampa del Centre Meteorològic i davant l’espigó del Bogatell
  • Platja del Bogatell: davant l’espigó del Bogatell i per la Base Nàutica (espigó de la Mar Bella)
  • Platja de la Mar Bella: per la Base Nàutica (espigó de la Mar Bella) i per l’espigó de Bac de Roda
  • Platja de la Nova Mar Bella: pel carrer de Bac de Roda i el carrer de la Selva de Mar
  • Platja de Llevant: davant el carrer de la Selva de Mar i davant el carrer de Josep Pla

L’aigua, només per fer pràctiques esportives

L’aigua està reservada només per a la pràctica d’activitats esportives aquàtiques i s’hi ha d’accedir de manera individual i pels punts d’accés i en els horaris autoritzats. Els ciutadans podran banyar-se a partir de la fase 2.

surfistes esport desconfinament coronavirus

Quins serveis hi ha disponibles?

A les platges de Barcelona, no està encara activat el servei de salvament i socorrisme, de manera que, des de l’Ajuntament, es recomana als esportistes que no s’exposin a riscos innecessaris. Tampoc no està encara en marxa el servei de neteja de la sorra o el de recollida de flotants de la superfície de les aigües litorals.