horari sortir a correr

El Govern espanyol ha establert uns horaris de la desescalada per poder practicar esport al carrer. Es pot fer qualsevol esport de manera individual amb horaris concrets i també sortir a passejar amb un acompanyant que visqui al mateix domicili.

Què fer per sortir a córrer i fer esport a l’aire lliure

  • 🏃‍♀️ Es pot fer esport de manera individual o amb un màxim de 10 persones
  • 🚲 Es permet fer esport en bicicleta
  • 🚇 No es pot agafar transport públic per anar a fer esport
  • 🕙 Horaris permesos: 6-10 h / 20-23 h sense temps màxim dins de la franja que triem
  • 🛣 Només en espais públics, els gimnasos comencen a reobrir amb limitacions
  • 1️⃣ Una vegada al dia
  • 🗺 Dins del mateix municipi
  • 🏊‍♀️ Es pot nedar a les piscines

Passejos en grup de fins a 10 persones

En la fase 1 de desescalada es pot sortir a passejar acompanyat de fins a 10 persones no convivents. Els passejos han de tenir sempre una distància màxima d’1 km del domicili habitual (en el cas de municipis de 10.000 habitants la distància permesa és major).

Esport i instal·lacions esportives

L’esport està limitat per franges horàries (de 6 a 10 h i de 20 a 23 h) que s’han de respectar. Amb el pas de fases en la desescalada, però, la manera de practicar-lo canvia. Continua estant prohibit fer servir el cotxe o transport públic per desplaçar-se a fer esport o passejar, però sí que es permet per anar a instal·lacions esportives. Els esports permesos són aquells que no comporten contacte físic i es poden utilitzar instal·lacions esportives a l’aire lliure (amb un aforament del 30 % i amb cita prèvia). Per exemple, això inclou el tenis i el pàdel, que ara ja poden fer partides de dobles i recuperar les classes presencials. Sempre cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar-se per precaució.

Els gimnasos poden obrir amb limitacions

Actualment, està permesa l’obertura dels centres esportius públics i privats però amb limitacions. Cal cita prèvia i sense superar el 30 % d’aforament d’usuaris. No es poden utilitzar els vestidors i les dutxes.

Les piscines obren per a ús esportiu

Les piscines cobertes i descobertes poden obrir amb un ús esportiu. Les limitacions són respectar una distància de seguretat dels nedadors de 2 metres, tenir cita prèvia i un aforament del 30%.