L’organització sense ànim de lucre Pallapupas torna a l’activitat després del confinament per evitar el contagi del coronavirus. Han estat 10 setmanes sense que aquests pallassos que ajuden els pacients dels centres sanitaris a millorar el seu esta d’ànim hagin pogut visitar els hospitals. Aquesta setmana han anat fins a l’Hospital Sant Joan de Déu i l’ICO de l’Hospitalet i, progressivament, aniran recuperant les visites. Com expliquen en un comunicat, treballen —com sempre— “braç a braç amb el personal sanitari” i ara també adaptant els seus protocols d’intervenció a la nova normativa de seguretat.

“Els Pallapupas seguim convençuts que ara riure és més necessari que mai“, diu Angie Rosales, directora i fundadora de Pallapupas. “Creiem que aquesta pandèmia ens ha de servir per fer un veritable canvi cultural, en què el riure i l’humor siguin un element imprescindible dins del sistema sanitari“.

A banda del Sant Joan de Déu i l’ICO, els Pallapupas també han visitat l’Hospital de Terrassa i han estat presents a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, amb intervencions en espais comuns com a homenatge al personal sanitari.

20 anys omplint de riure els hospitals

Pallapupas la componen actors i actrius professionals, formats en una metodologia assistencial. Des que es va crear, l’any 2000, visiten els hospitals i ajuden els pacients i els seus familiars a millorar l’estat d’ànim a través del riure i l’humor. Calculen que, cada any, visiten unes 66.500 persones i la seva tasca arriba a més de 170.000 beneficiaris: infants hospitalitzats, adults diagnosticats amb càncer i gent gran. També ajuden el personal sanitari. Actualment, Pallapupas està present a 14 hospitals de tot Catalunya.