A partir de dimecres, 20 de maig, l’Ajuntament obrirà les platges de Barcelona per passejar i córrer per la sorra de 6 h a 20 h. Fins ara, les platges estaven només obertes per practicar esports d’aigua individuals (els amateurs al matí, i els esportistes federats al vespre). Aquesta mesura s’emmarca en l’entrada de Barcelona a la fase 0,5 de la desescalada pel coronavirus.

Horaris i activitats permeses a les platges (20 de maig)

  • Córrer per la sorra o fer esports aquàtics: de forma individual, de 6 a 10 h.
  • Passejar per la sorra: de forma individual o parelles d’una mateixa família, de 6 a 10 h; gent gran, de 10 a 12 h i de 19 a 20 h; pares i mares amb infants, de 12 a 19 h.
  • Esportistes federats: Amb llicència, de 20 a 23 h. El control d’acreditacions i llicències es farà a la platja del Bogatell, a tocar de la Base Nàutica.

Quan ens podrem banyar i prendre el sol a la platja?

Pel que fa a la resta d’activitats habituals de les platges (prendre el sol, asseure’s a la sorra i banyar-se de forma recreativa a l’aigua) segueixen estant prohibides. Segons el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, l’Ajuntament està estudiant quin protocol aplicarà per garantir les mesures de salut quan s’activi la temporada de bany recreatiu (previsiblement, a la fase 3).

Entre les mesures que l’Ajuntament té sobre la taula hi ha la divisió de les platges segons col·lectius (com ja han plantejat altres municipis del litoral català) o la divisió per franges d’ús (com s’està fent per sortir al carrer a passejar i fer esport). Aquesta darrera podria tenir més opcions de ser la que s’apliqui: “Si tens una lògica de franges, no necessites una lògica d’espais”, ha dit Badia.

Tots els parcs, també oberts

Així com passa amb les platges, l’Ajuntament també obrirà aquest dimecres, 20 de maig, tots els parcs de la ciutat (148). Fins ara ja n’hi havia una vuitantena d’oberts per poder passejar a partir de les 10 h. Amb l’obertura de la resta de parcs, el consistori també avançarà l’horari d’obertura, de 21 fins a les 8 h perquè els ciutadans hi puguin anar a practicar esport durant dues hores.