Les màquines han tornat a entrar aquest dijous al matí a l’antic camp de futbol Meridiana per reprendre les obres que renovaran tot l’espai. És un dels projectes ja iniciats que havien quedat aturats per la crisi pel coronavirus. Al barri hi havia el rumor que la remodelació d’aquest espai podria demorar-se en el temps, fet que va generar malestar i queixes d’alguns veïns, però el districte va desmentir les informacions que circulaven. Els operaris ja han tornat per renovar la zona de jocs infantils i crear zones d’estada lúdiques al camp, accions que es van definir en un procés participatiu dins el Pla de barris de la Zona Nord.

Nou Barris també reprèn les obres al castell de Torre Baró amb les tasques de rehabilitació de la façana per evitar despreniments.

I al Turó de la Peira continuen les obres per millorar l’accessibilitat del passatge de Ricard Canals, que comunica el carrer del Doctor Pi i Molist amb el nou poliesportiu del barri.

Obres de millora als mercats

Al Mercat de la Mercè i al de Canyelles també es reprendran alguns treballs. Al de la Mercè s’estan remodelant els accessos i la façana de l’accés del passeig de Fabra i Puig. A més, se n’està redactant el projecte de remodelació del sistema de climatització.
I al de Canyelles, s’estan acabant de construir els banys a la planta primera i s’està enllestint, també, el projecte d’adequació de la zona logística de la planta soterrània.

Segona tanda d’obres públiques

D’aquesta manera es continua amb la represa de les obres a carrers i equipaments que van quedar aturades per la crisi sanitària de la covid-19. Les primeres setmanes de maig ja es van començar a reprendre algunes obres públiques al districte, com ara la millora i ampliació de l’àrea d’esbarjo per a gossos al Parc Central de Nou Barris o la construcció de les escales mecàniques a Ciutat Meridiana, que comunicaran el carrer de les Agudes i l’avinguda dels Rasos de Peguera. A la llista s’hi afegeix el reinici dels treballs de reurbanització del carrer de la Mina de la Ciutat i la plaça de Sóller, que inclou també l’ampliació de l’Ateneu la Bòbila.