La desescalada pel coronavirus comença a arribar també als hospitals. A partir de dijous, 4 de juny, el Vall d’Hebron tornarà a permetre que els malalts rebin algunes visites de familiars o amics. No tots els pacients podran ser visitats, i també hi ha condicions, però el canvi suposa un avenç respecte al que s’ha estat fent durant el confinament, quan només s’admetien visites a pacients que estaven a punt de morir.

En quins casos es permetran visites?

En els casos de malalts hospitalitzats, no per covid-19, s’autoritzaran dos torns de visita diària, de 13.30 a 14.30 h i de 18.30 a 19.30 h, amb un sol acompanyant. El mateix es permetrà per als que s’estiguin a la Unitat de Curta Estada a Urgències. Mentre que els que es trobin a la Unitat de Cures Intensives podran rebre la visita d’un acompanyant tres dies a la setmana entre les 15 i les 16 h. Els pacients que acudeixin a urgències sense covid-19 podran ser acompanyats per una persona.

Casos especials amb més visites permeses

Es pot autoritzar un acompanyant sempre en aquestes tres situacions: pacients pediàtrics, part i puerperi o persones amb situacions especials (dependència, discapacitat i targeta Cuida’m). I en el cas de procés de final de vida, s’autoritzen dos acompanyants.

No s’autoritzen acompanyants

Fora d’aquestes tres excepcions, els pacients amb covid-19 seguiran com fins ara: sense autoritzar-los visites i mantenint el contacte telefònic o a través de videotrucades. Passarà el mateix amb els que es trobin ingressats per coronavirus a l’UCI o els casos nous (o sospitosos) que arribin a urgències.

En cas d’intervencions quirúrgiques no s’autoritzarà la presència de familiars a la sala d’espera, sinó que només es permetra l’entrada d’un acompanyant fins a la Unitat d’Admissions. Segons el centre, les famílies seran informades telefònicament i a través de l’app. Tampoc es permetran acompanyants a les consultes externes, el gabinets diagnòstics i l’Hospital de Dia.