El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall Hebron, Benito Almirante, assegura que el nombre d’hospitalitzacions per covid es manté estable des de fa “tres o quatre dies”. Una “dada positiva”, assegura, perquè normalment va molt lligada a l’ocupació de les UCI. Almirante, però, tampoc no descarta que hi pugui haver un increment en els pròxims dies.

El nombre de persones amb covid ingressades des del mes de desembre a l’Hospital Vall Hebron “ha crescut” però, segons Almirante, ho està fent de “forma lenta i no gaire pronunciada”. De moment, el centre no ha hagut de desprogramar operacions, com si que han fet, per exemple, al Clínic o a l’Hospital del Mar.

A Catalunya, el nombre de persones ingressades a les UCI ja ha superat el pic màxim de la segona onada. Actualment, hi ha 2.844 persones ingressades, de les quals 621 estan en llits de crítics.

Quatre vegades menys pacients a l’UCI que a la primera onada

Actualment hi ha 150 malalts ingressats per covid-19, dels quals 40 o 45 estan en llits de crítics. Es tracta, segons Almirante, d’un volum “molt inferior al de la primera onada”, quan van arribar a haver-hi fins a 180 malalts a les UCI de l’hospital. “És, com a mínim, quatre o cinc vegades inferior”, explica.