L’expresident de la Generalitat Quim Torra s’ha tornat a sumar a les veus que demanen un enduriment de les restriccions per frenar la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. A través d’un comunicat, ha assegurat que calen “mesures dràstiques i contundents sense més demora”. Per això, demana a govern i partits que posin damunt la taula un confinament domiciliari i la restricció absoluta de la mobilitat fora dels serveis essencials.

Torra defensa que cal fer una aturada dràstica com es va fer a la primera onada, perquè les dades de contagis, hospitalizacions i víctimes mortals de la tercera onada són gravíssimes. També subratlla que l’increment de les corbes de contagi és exponencial i “no es pot esperar ni un dia més a restringir al màxim la mobilitat”.

És molt millor una aturada dràstica i total que afecti a tothom que no pas una lenta agonia que perjudica sempre els mateixos sectors.
Quim Torra, expresident de la Generalitat

També insisteix que aquesta aturada ha d’anar acompanyada “d’ajuts als treballadors i a les empreses, que sempre hem reivindicat”.

Crítiques al ministre de Sanitat

L’expresident també carrega contra el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i candidat del PSC a les eleccions catalanes. En la mateixa línia del que va dir la consellera de Justícia, Esther Capella, assegura que el ministre està més pendent de la cursa electoral que no pas de prendre les decisions necessàries. “Ara no és moment de distreure’s amb curses i batalles electoralistes”, diu i afegeix que qualsevol actitud que no sigui protegir els ciutadans de la pandèmia és un “error gravíssim”.

La petició d’un confinament domiciliari de Quim Torra s’afegeix a les fetes per experts i professionals sanitaris, com el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós.