(ACN) Els festivals de música comencen a preparar el terreny per a les edicions d’aquest estiu, i treballen per incorporar les mesures sanitàries que ho facin possible: testos ràpids, registre d’assistents i ampliació de recintes. Tot i que el Primavera Sound i el Sónar no s’aventuren encara a pronunciar-s’hi, altres cites musicals com el Cruïlla o el Pedralbes ja han posat fil a l’agulla per a les edicions d’aquest 2021.

Un pla conjunt de mesures per a la reobertura

Els resultats de l’assaig clínic a l’Apolo, en què no es va produir cap contagi per coronavirus entre els assistents al concert, ha estat un glop d’aire fresc que ha obert expectatives de futur en el sector.

Per això, els responsables dels grans festivals a Catalunya ja treballen en un pla per presentar-lo a les autoritats sanitàries. La utilització de testos ràpids, l’increment de la superfície dels festivals per ampliar el distanciament social, l’ús de mascareta i el fet que es facin a l’aire lliure són alguns dels arguments que esgrimirà el sector per fer possible les edicions d’aquest estiu.

Públic dret o assegut?

Entre els principals esculls està decidir si els assistents podran estar drets o es mantindrà l’obligació de preassignar-los un seient. Un altre interrogant és si podran arribar els caps de cartell internacionals.

Des de l’associació de festivals estatals (FMA), que agrupa iniciatives com el Sónar, el Cruïlla o el Barcelona Beach Festival, treballen per recuperar l’activitat a partir de la primavera. Belen Álvarez, representant de l’FMA remarca que estan oberts a incorporar totes les mesures necessàries, però que “cal revitalitzar el sector de manera immediata“.

El Primavera Sound, expectant

El Festival Primavera Sound, que té anunciades les dates del 2 al 6 de juny, està pendent de l’evolució de la pandèmia i, de moment, “tot és tan incert” que prefereixen no pronunciar-se encara.

El web del certamen, però, manté oberta la llista d’espera per a la compra d’entrades i abonaments per a la propera edició, que ha de servir per celebrar els 20 anys del festival.

Pel que fa a la cita per excel·lència amb la música electrònica, l’edició del Sónar 2021 està prevista del 17 al 19 de juny i es manté a la seva pàgina web. Des del festival, però, no han fet cap valoració.

El Cruïlla de sempre

L’altra cara de la moneda és el Cruïlla. El director, Jordi Herreruela, assegura que treballen per tornar al Parc del Fòrum i repetir el festival com es feia abans de la pandèmia. Les dates ja estan fixades, del 8 al 10 de juliol.

Herreruela ha compartit que “ens imaginem un festival bastant semblant al que fèiem, a excepció dels protocols d’accés”. Segons les seves previsions, caldrà que la gent es faci un test d’antígens abans d’entrar i només podran accedir-hi els que donin negatiu.

Pedralbes treballa per tornar als aforaments habituals

Fes Pedralbes Nedderman

Judit Neddermann al Festival de Pedralbes 2020

El Festival Jardins de Pedralbes és un dels pocs que va adaptar-se a la pandèmia l’estiu passat i va mantenir el certamen. El seu director, Martín Pérez, assegura que treballen amb la previsió de fer el festival amb artistes locals i internacionals i amb aforaments del 2019, no els excepcionals de l’any passat. “Estem en espera de les mesures sanitàries que dictin les autoritats, però la previsió d’aforaments no és la del Fes Pedralbes 2020, fixats en el 50 %, sinó la del 2019”.