confinament

(ACN) La portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, no preveu per ara un confinament domiciliari a Catalunya, tal com ha proposat aquest divendres l’expresident Quim Torra. En una entrevista a Ser Catalunya, la consellera de la Presidència sí que creu que l’Estat haurà de decretar el confinament domiciliari “a curt termini”, ja sigui en general o per territoris.

“No sé què estan esperant per fer-ho”, ha remarcat Budó, que ha recordat que, de totes maneres, Catalunya no té competències per imposar la mesura. Budó també ha puntualitzat que, ara per ara, aquesta mesura no es contempla a Catalunya.

La portaveu ha insistit que les autoritats sanitàries recomanen que les eleccions se celebrin entre el maig i juny, i ha apuntat que és un “disbarat” esperar fins al 8 de febrer la decisió ferma del TSJC sobre la data electoral.

El president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, ha demanat als governs i partits que analitzin un confinament domiciliari i la “restricció absoluta de mobilitat fora de serveis essencials”. És a dir, una situació semblant a la de la primera onada. En un comunicat, Torra defensa que és molt millor una “aturada dràstica i total” que afecti tothom que no pas una “lenta agonia” que perjudica sempre els mateixos sectors.