Les darreres restriccions anunciades pel govern català prohibeixen l’obertura de les botigues de més de 400 metres quadrats. Aquests establiments únicament poden oferir un servei de recollida per a les comandes fetes en línia. Tampoc no poden obrir encara que redueixin la superfície d’accés al públic. Malgrat això, a Barcelona hi ha alguns comerços que sobrepassen aquest límit i continuen oberts al públic.

Exemples a la Diagonal i el passeig de Gràcia

L’avinguda Diagonal o el passeig de Gràcia són dos carrers molt comercials on els locals tenen dimensions considerables, que superen amb escreix els 400 metres quadrats. La majoria estan tancats, però hi ha algunes botigues que tot i superar els metres permesos continuen obertes. En ocasions, segueixen l’estratègia de limitar els metres quadrats oberts (amb el tancament d’alguna planta o la restricció de pas a determinades zones) o bé limiten l’aforament de públic.

Els eixos parlen de greuge comparatiu

Alguns eixos comercials de la ciutat reconeixen que l’obertura d’algunes botigues de més de 400 metres quadrats suposa un greuge comparatiu amb la resta de comerços que respecten les restriccions. Tot i això, opinen que la Generalitat hauria de tornar a les mesures del maig que permetien obrir a aquestes botigues amb un espai més reduït.

La normativa de la Generalitat preveu algunes excepcions: els comerços de més de 400 metres que venen productes considerats essencials sí que poden obrir al públic.