dic recer Port Olímpic

L’Ajuntament de Barcelona ja ha posat calendari a les obres per reforçar el dic de recer del Port Olímpic. Els treballs han de solucionar els problemes d’ultrapassament d’aigua que pateix la infraestructura quan hi ha llevantades, com va passar durant el temporal Gloria, en què es van enfonsar algunes embarcacions. Les obres començaran la tardor del 2020 i s’allargaran durant un any i mig. La inversió prevista és de 10,6 M €.

El dic de recer fa uns 520 metres de llargada. Les tasques de reforç preveuen actuar també en els quatre dics submergits que protegeixen aquesta infraestructura per la banda mar, ja que s’ha detectat inestabilitat en els talussos. A la tardor començarà la fabricació dels blocs de formigó que serviran per reforçar els dics, i l’obra al mar s’executarà entre l’abril i l’octubre del 2021, quan hi ha menys temporals.

dic recer port olímpic

Segons l’Ajuntament, que des de finals del 2019 és el gestor del Port Olímpic, l’actuació tindrà un impacte visual i estètic baix i garantirà una millora en el manteniment i futures reparacions. Més enllà del dic de recer, està previst reforçar també el dic de l’Escola de Vela, que té inestabilitat en la part exterior. La inversió en aquest cas serà de 520.000 euros i es farà el segon trimestre del 2021, coincidint amb l’obra marítima del dic de recer.

Accés nou per eliminar la rampa de cotxes

L’Ajuntament també ha posat calendari a les obres per construir un accés per a vianants al Port Olímpic. La connexió es farà des de l’avinguda del Litoral i serà necessari per fer desaparèixer la rampa d’accés que ara hi ha i que majoritàriament fan servir els cotxes. La previsió del consistori és que les obres comencin l’últim trimestre del 2021, amb una inversió de 3,3 M €. Els treballs s’allargaran uns 10 mesos.

rampa Port Olímpic

Les dates d’aquestes actuacions s’han explicat en la primera reunió de la comissió de seguiment, aquest dimecres, des que l’Ajuntament va assumir la gestió del Port Olímpic. En la trobada, s’ha anunciat que Barcelona Activa farà un pla específic per acompanyar en la recerca de feina els treballadors de les discoteques que hi ha al moll de Mestral i que, a partir del maig, tancaran.

El pla també servirà per als treballadors dels restaurants del moll de Gregal que tanquin temporalment mentre durin les obres en aquest sector. L’Ajuntament s’ha compromès a subrogar la plantilla dels locals de restauració a les noves empreses a què s’adjudiqui la gestió d’aquests espais.