Entre el 16 de març i el 16 de juliol, l’Ajuntament de Barcelona ha atès un total de 44.463 persones que han necessitat ajuda en el marc de la pandèmia del coronavirus. Es tracta d’un increment important i representa la meitat del global de persones que es van atendre l’any passat, al voltant d’unes 90.000. Des de l’1 de març s’han atorgat prop de 19.000 ajudes per un valor de 8 milions d’euros.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha parlat d’una “crisi social sense precedents” i ha subratllat que els àmbits en què s’han rebut més peticions d’ajuda han estat l’habitatge i l’alimentació. De fet, actualment es reparteixen un 88 % més d’àpats que abans de la pandèmia des dels diferents serveis d’alimentació que hi ha la ciutat.

Els efectes econòmics de la crisi recau sobretot en les dones

El 20 % de les persones ateses, 8.892,6, mai no havien anat abans als Serveis Socials municipals o feia més d’un any que no havien sol·licitat cap ajut. D’aquestes persones que han acudit a l’Ajuntament el 70 % són dones, en concret 31.124, i la meitat tenen entre 31 i 50 anys.