L’Ajuntament de Barcelona no ha recuperat les claus d’alguns locals d’oci del Port Olímpic, que funcionen sense llicència per un problema jurídic en els tràmits per fer-los tancar. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha reconegut que l’estat d’alarma va generar “alguns problemes en la tramitació jurídica” per posar fi a la concessió d’aquests locals, que es va prorrogar fins al 31 de maig.

Sanz ha dit que els tràmits ja s’han reactivat i que “el govern i jo mateixa farem tot el que calgui perquè això s’acabi al més aviat possible”. La tinenta d’alcalde ha dit que es tracta d’un tema jurídic i no de voluntat política i que hi ha “un compromís polític i tècnic absolut” per tancar els locals. De fet, ha revelat que la Guàrdia Urbana està esperant l’autorització administrativa per intervenir-hi.

Les explicacions les ha donades en un debat a la Comissió d’Urbanisme a petició d’ERC, que ha reclamat tancar immediatament els locals. La resta de l’oposició s’ha sumat a la petició. Janet Sanz ha recordat que el compromís del govern municipal amb la transformació del Port Olímpic és ferm i ha esmentat d’exemple l’acord amb els restauradors per mantenir l’activitat i la reforma del dic de recer.