El Piromusical, tradicionalment, és una de les activitats més populars de la Mercè. L’any passat, per exemple, es van desplaçar fins a l’avinguda de la Reina Maria Cristina més de 90.000 persones. Les mesures anticovid, però, fan impossible celebrar aquest esdeveniment com fins ara. Tot i això, els barcelonins no es quedaran sense fi de festa. Ja hi ha més de 1.500 quilos de pólvora preparats per sortir disparats cap al cel barceloní.

Quatre palmeres a l’aire

L’organització ha donat una pista perquè els ciutadans es puguin preparar: a les 21.57 h es dispararan quatre palmeres a l’aire per situar els quatre punts des d’on es faran els focs artificials. Són els senyals per avisar que, al cap de tres minuts, començarà el Piromusical més descentralitzat de la Mercè. L’espectacle de música i focs començarà a les 22 h i durarà 17 minuts.

Quatre espectacles en un

Aquest 2020 hi haurà quatre Piromusicals que es faran alhora des de quatre punts de la ciutat, situats als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts, Nou Barris i Sant Martí. No s’han concretat des de quins espais es llençaran els focs per impedir que la gent s’hi desplaci. L’objectiu és que els veïns i veïnes de Barcelona ho vegin des de casa, des del seu balcó o terrat.

Mapa piromusical

Per fer-ho possible, els focs artificials d’aquest any tindran més altura i estaran pensats per veure’s a 360 graus. La música s’emetrà en directe per TV3 i Catalunya Ràdio i es podrà veure en diferit a betevé a les 23.50, tant a la TDT com al web, i es podrà recuperar per veure’l a la carta.

Albert Rovira, tècnic d’espectacles pirotècnics, explica que per aconseguir que tothom vegi el mateix espectacle alhora els han sincronitzat: “Utilitzem un sistema informàtic per fer la sincronització horària a través dels satèl·lits GPS. Sincronitzarem totes les màquines amb l’hora del satèl·lit i, així, seguiran el mateix tempo”.

piromusical mercè

La música dels nostres avis

Aquest any el Piromusical es dedica a un dels col·lectius que més ha patit durant la pandèmia: la gent gran. Estarà dividit en tres blocs i el fil conductor serà música dels anys 40, 50 i 60. Per tant, sonaran cançons, per exemple, de Los Sirex i de Núria Feliu, entre molts d’altres.

Més Mercè 2020