El Liceu ha obert portes aquest diumenge després de poc més de mig any tancat per la pandèmia del coronavirus. S’hi han pogut veure cues que donaven la volta fins al carrer de Sant Pau tot i les mesures que el Gran Teatre ha adoptat per evitar aglomeracions que posin en risc als espectadors. De fet,  s’han habilitat accessos sectoritzats i separats per franges horàries per organitzar les entrades i sortides dels espectadors.

D’altres mesures incloses al protocol de seguretat amb què el Liceu ha reobert són l’ús obligatori de la mascareta i gel hidroalcohòlic, control de temperatura als accessos i la desinfecció constant dels espais. Des del teatre de la Rambla han assegurat que aquestes mesures es modificaran o actualitzaran adequant-se sempre a l’evolució de la pandèmia.

Aforament al 50 % i canvis d’escenografia a teló obert

Per evitar els moviments del públic durant els entreactes, els canvis d’escenografia es faran a teló obert, un fet insòlit que permetrà al públic descobrir com funciona la maquinària escènica del Liceu. El servei de restauració ha reduït l’oferta i només s’hi podrà accedir fent una reserva prèvia a l’accés del teatre. Les taules seran d’un màxim de quatre persones sempre que siguin del mateix nucli de convivència. L’aforament del Gran Teatre és d’un 50 % del total.

Sondra Radvanovsky i Piotr Beczala obren temporada

La soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala han obert la nova temporada 2021-2021 del Liceu  amb un recital amb el pianista Camillo Radicke . S’organitza en dues sèries d’àries amb un duet final amb les escenes d’òperes com ‘Andrea Chénier’, ‘Tosca’, ‘Un ballo in maschera’ i ‘La forza del destino’. Durant el confinament, 142 artistes vinculats al Liceu van entonar l’ària ‘Nessun dorma’, de Puccini, de l’òpera ‘Turandot’ per animar la ciutadania