Els actes programats de les Festes de la Mercè de Barcelona 2020 han acabat aquest diumenge amb un piromusical sense públic presencial que ha volgut retre homenatge a les persones grans, la població més castigada per la pandèmia de la covid-19.

Els focs artificials han començat a les 22 hores des de quatre punts diferents dels districtes de Sants-Montjuïc, Nou Barris, les Corts i Sant Martí, i han durat menys del que és habitual, amb un total de 21 minuts.

Els coets llançats en aquesta edició han anat a càrrec de Pirotècnia Igual i han tingut més altura i potència que mai, per poder ser vistos des de bona part de Barcelona. S’han utilitzat més de 1.500 quilos de pólvora, que s’han projectat al cel barceloní a partir de les 21.57 h, quan s’han disparat quatre palmeres per situar els quatre punts des d’on s’han fet els focs.

Música dels anys 40, 50 i 60

La banda sonora triada pels responsables del piromusical, Jordi Bonet i Jordi Turtós, ha estat pensada per despertar records entre els barcelonins de més edat, amb músiques dels anys 40,50 i 60 amb temes que han anat des de Nat King Cole i Josep Guardiola fins a la Yenka, Salomé, Los Sirex i Los Mústang. Una banda sonora que no s’ha pogut sentir als punts de llançament dels coets sinó a través de TV3 i Catalunya Ràdio.

L’espectacle també s’ha pogut veure en diferit a betevé a les 23.50 h, tant a la TDT com al web, i es pot recuperar per veure’l a la carta.

El Piromusical, tradicionalment, és una de les activitats més populars de la Mercè. L’any passat va aplegar més de 90.000 persones a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquest any la pandèmia, ha fet impossible celebrar aquest esdeveniment com fins ara, però els barcelonins han pogut gaudir des del balcons i els terrats de casa seva de la fi de festa d’una Mercè atípica marcada per la baixa ocupació.