la rambla sense turistes pel covid

(ACN) Els residents a Catalunya van fer 1,3 milions de viatges en el segon trimestre de l’any, que inclou els mesos de confinament per frenar la propagació de la covid-19. Aquestes dades són un 85,8 % inferiors a les registrades durant el mateix període del 2019, segons recull l’Enquesta de Turisme de Residents de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Les pernoctacions també es van enfonsar un 84,5 %. En aquestes sortides, els catalans van gastar 175.000 euros, un 92,03 % menys. Entre abril i juny, Catalunya va ser el segon destí turístic preferit dels espanyols amb 1,2 milions de viatges, un 82,6 % menys que fa un any. El 14 % dels viatgers van anar de vacances en terres catalanes.

El primer destí turístic de l’estat va ser Andalusia, amb 1,9 milions de viatges.

La despesa mitjana diària més alta es va registrar a Catalunya, amb 42 euros, un 28 % menys que fa un any.

Gairebé 9 milions de desplaçaments interns

El turisme estranger va ser el més afectat per la pandèmia amb una caiguda del 96,8 % dels viatges dels residents a l’estat, que van passar de gairebé 5 milions a 157.500, és a dir, l’1,7 % del total dels viatges a Espanya. En conjunt, es van registrar 8,8 milions de desplaçaments turístics interns (-80,5 %).

Des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma a mitjans de març fins a la primera setmana de maig, la mobilitat va estar restringida a tot l’estat. A partir de llavors, va començar la desescalada fins al 21 de juny, l’últim dia d’estat d’alarma, quan es va començar a permetre la mobilitat per tot el territori espanyol.

Durant el mes d’abril, els residents a l’estat van fer 500.000 viatges; al maig 1,8 milions i al juny 6,7 milions. Els principals motius per viatjar durant els mesos de maig i juny van ser les visites a familiars o a amics, representant un 49,4 % i un 42,9 %.